De Kapiteinssloep op de Hiswa te water ’23

Op woensdag 30 augustus opent de Hiswa te Water weer haar deuren. Een mooi moment om één van onze Kapiteinssloepen te presenteren.

Wij zijn aanwezig met onze 8m hybride aangedreven Kapiteinssloep aan het Paviljoen Elektrisch varen midden in de haven, standnummer A24.

Deze Kapiteinssloep is naast zijn (toen) standaard Volvo Penta dieselmotor uitgerust met een 4Kw Waterworld Electrische aandrijving. Beide systemen werken volledig onafhankelijk van elkaar. Maar op het moment wanneer je diesel aangedreven vaart, kan je het elektrische systeem terug laden, zelf maximaal op de toeren waar je het meeste mee vaart. Deze aandrijving is dus ideaal voor Electric only routes, maar ook bijvoorbeeld voor de Amsterdamse grachten.

Samen met De Stille Boot en Waterworld hebben we deze Hybride aandrijving door weten te ontwikkelen naar wat het nu is, en kunnen we dit in elke bestaande en nieuwe Kapiteinssloep inbouwen.

Tijdens deze Hiswa kunnen wij u hier van alle informatie voorzien betreft de Diesel en Elektrische systemen, maar natuurlijk ook onze sloepen, de verschillende beschikbare occasions en ons nieuwbouwproject van de vernieuwde 7 meter, waarvan de bouw jongsleden is gestart.

De show wordt gehouden in de Bataviahaven in Lelystad en kunt u bezoeken van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september. De show is elke dag geopend van 10 tot 18 uur en op vrijdag 1 september van 10 tot 20 uur.